Je vindt ons ook op:

Home > Blog > Herfstvakantie in Polen?

Herfstvakantie in Polen?

Herfstvakantie in Polen?

Zodra in Nederland de herfstvakantie is begonnen, is in Polen de vakantiedrukte net voorbij. Hier kennen ze geen herfstvakantie omdat de zomervakantie in Polen 8 weken duurt. De herfst is dus een ideaal moment om in alle rust van het mooie Polen te genieten zonder massatoerisme.

De herfst in Polen moedigt wandelen aan. In Polen praten we over de “Poolse Gouden Herfst”, het land is dan prachtig geel en oranje gekleurd. De ochtenden zijn gehuld in een romantische mist, de bedauwde grassen glinsteren met waterdiamanten en er hangt een karakteristieke herfstgeur in de lucht ... Voel je het al?

Zoek je een perfecte bestemming voor jouw herfstvakantie in Polen?

Eén van de mooiste plekken voor een herfstvakantie in Polen zijn de Errant Rocks (in het Pools: Błędne Skały) in de Tafelbergen (Góry Stołowe) die liggen tussen Kudowa Zrój en Karłowo in de provincie Neder-Silezië. Moeder natuur heeft gezorgd voor rotsformaties van 6 tot 11 meter hoog, gecreëerd als gevolg van verwarrende zandsteenverwering.

Błędne Skały ( Errant Rocks ) Polen   Błędne Skały ( Errant Rocks ) Polen

Het terrein van 22 hectare bevat een groep ongebruikelijke gevormde rotsen die een geweldige indruk maken. Sommige van de rotsen hebben hun eigen namen zoals Tafel, Boulder, Tunnel, Keuken of Kippenpoot. Het is leuk om de gelijkenis met de namen te ontdekken. Dwalend door het doolhof hebben zowel kinderen als volwassenen veel plezier. Soms moet je jezelf echt door smalle rotsspleten heen persen maar over het algemeen is de route goed begaanbaar en kun je hier zonder al te veel problemen wandelen.

Błędne Skały ( Errant Rocks ) Polen   Błędne Skały ( Errant Rocks ) Polen

Een actieve vakantie in de Errant Rocks

De Errant Rocks zijn de perfecte plek om een actieve vakantie in de bergen door te brengen. Laat je niet misleiden door de termen 'bergen' en 'rotsen'. Voor Błędne Skały heb je geen superconditie of speciale kleding nodig (wel adviseren wij je om je hoge hakken thuis te laten). Dit gebied staat garant voor een aangename wandeling, zelfs voor mensen met een gemiddelde conditie.

Voor de liefhebbers van langere wandelingen is het mogelijk om naar de Errant Rocks te lopen met één van de volgende wandelroutes::

  • Rode  wandelroute: Karłów - Błędne Skały – Karłów ( 3h)
  • Groene wandelroute: Kudowa Zdrój - Błędne Skały -Kudowa Zdrój (4h)

Błędne Skały in Polen

Błędne Skały (Erran Rocks) in Polen

Route, parkeren en tickets

De Errant Rocks liggen tussen Kudowa Zdrój en Karłowo. Het adres is: Błędne Skały, 57-350 Kudowa-Zdroj. Voor de mensen die met de auto komen zijn er twee parkeerterreinen. Je kunt “beneden” onbetaald parkeren maar de afstand tot de ingang is dan bijna 4 km en het duurt ongeveer 75 minuten om bij de Errant Rocks te komen. Als je geen zin hebt om zover te lopen kun je je auto voor de deur parkeren. Dit kost ongeveer 20zl (€ 5,-) per dag.

Als je bij de ingang bent, is het tijd om je ticket te kopen. Een normaal ticket kost PLN 10 (€ 2,50), een gereduceerd ticket (studenten & schoolkinderen) PLN 5 (€ 1,50). Kinderen tot 7 jaar GRATIS.

Błędne Skały (Erran Rocks) in Polen

Błędne Skały (Erran Rocks) in Polen

Accommodaties in de buurt

Kijk verder op onze website voor overnachtingen in de buurt en beleef de mooiste herfstvakantie in Polen

Błędne Skały (Erran Rocks) in Polen   Błędne Skały (Erran Rocks) in Polen