Je vindt ons ook op:

Home > Blog > 1 november in Polen

1 november in Polen

1 november in Polen

Waar moet je eind oktober aan denken? Halloween natuurlijk! In Polen vieren steeds meer mensen Halloween. Pompoenlantaarns branden, enge vingerkoekjes worden gebakken, kinderen en volwassenen verkleden zich als spookachtige wezens, halen snoepjes op en bezoeken feestjes.

Een dag later wordt Polen echter overweldigd door zelfreflectie en stilte. 1 november is voor Polen een heel belangrijke dag, te weten: Allerheiligen. Op deze dag bezoeken Polen massaal de begraafplaatsen, versieren familiegraven en staan stil bij de overleden dierbaren. Begraafplaatsen worden overspoeld met een zee van bloemen en kaarsen, wat een geweldig effect geeft het, vooral 's avonds.

Kerkhof in Polen

Bij het plannen van je vakantie neem je waarschijnlijk zelden een bezoek aan een begraafplaats in je plannen op, maar veel van hen zijn echt een interessant alternatief voor de meer toeristische plaatsen.

In Warschau ( Powazki), Krakau of Wroclaw zie je prachtige, interessante begraafplaatsen, verbazingwekkende sculpturen en rijke monumenten. De graven van bekende mensen dragen bordjes met informatie over hun leven en prestaties. Dit is vaak een echte geschiedenisles. Een museum in de openlucht.

Begraafplaatsen kunnen individueel worden bezocht, maar op veel plaatsen zijn er ook begeleide wandelingen rond het kerkhof. Ben je nu op vakantie in Polen? Ga in de avond naar één van de begraafplaatsen en kijk hoe deze traditie wordt gevierd. Het is een onvergetelijk ervaring.